Telekomunikacije

Rešitve in storitve za učinkovito obvladovanje poslovanja in uvedbo brezpapirnih poslovnih procesov so namenjene širokemu krogu uporabnikov. Telekomunikacijski sektor spada med pionirje v uvajanju brezpapirnih poslovnih procesov s strankami in beleži najvišjo stopnjo elektronskega poslovanja. 

Rešitve in storitve

ePodpis

Telekomunikacijski sektor se vsakodnevno srečuje z ogromnim številom dokumentov, ki zahtevajo podpis in posledično elektronsko hrambo dokumentacije. Telekomunikacijski ponudniki lahko s storitvami in rešitvami za elektronsko podpisovanje pridejo zgolj na elektronsko podpisovanje naročniških razmerij, aneksov, pogodb o nakupu naprav in različnih formularjev. Z uvedbo elektronskega podpisovanja so vsi dokumenti takoj dosegljivi v elektronski obliki, tako da se proces digitalizacije lahko izloči. 

eRačuni 

Rešitve in storitve SETCCE za izdajo elektronskih računov so danes na slovenskem trgu najpogosteje uporabljene med telekomunikacijskimi operaterji. 

Zaradi enostavnega in hitrega prehoda na elektronsko obliko izdajanja e-računov  so rešitve in storitve možne v poljubnem scenariju fakturiranja (izdaja individualnih ali paketnih računov (mesečni obračuni), zbirno fakturiranje, dodajanje e-specifikacij...) eSlog e-račun je skladen z računovodskimi standardi in zakonodajo in omogoča enostaven prejem in uvoz v informacijski sistem pri prejemniku.

eHramba

Slovenska zakonodaja omogoča podjetjem, da poslovno dokumentacijo hranijo izključno v elektronski obliki. Papirne dokumente je dovoljeno pretvoriti v elektronsko obliko in jih v tej obliki hraniti za obdobje, kot ga predpisuje zakonodaja. Elektronski arhiv je za podjetja, ki pripadajo področju telekomunikacij, kjer se pojavlja ogromno število dokumentov nujno potreben. Tak način hranjenja dokumentacije vodi v optimizirane poslovne procese tako interno kot s partnerji.  Uporaba storitev elektronske hrambe zagotavlja ugodno, zanesljivo in varno uporabo.

Svetovanje

Prehod na zakonsko skladno e-poslovanje mora biti usklajeno z naročnikovimi zahtevami, varnostnimi kriteriji in zakonskimi določili. V izogib poneverb je med drugim potrebno za vsa področja poskrbeti za pripravo internih aktov varnostne politike ter njihovo izvajanje.